Familiewoning waardeert de jaren zeventig | Imagicasa

2022-05-21 19:12:08 By : Mr. Kenny Deng

De beste renovaties houden het verleden in ere. Dat is althans exact wat interieur designstudio Studio&Space deed met deze woning uit de jaren zeventig in Eindhoven, Nederland. Het resultaat is een inspirerende transformatie die zich naar de toekomst richt en je tegelijkertijd een inkijk in vervlogen decennia geeft.

Studio&Space zag in 2020 het levenslicht en werd opgericht door interieurontwerpster Maike Borst. Haar missie is om de wereld door middel van haar werk een meer inspirerende en bedachtzame plek te maken. De studio neemt zowel residentiële als commerciële projecten voor haar rekening en heeft lokale maar ook internationale ambities. De basis van ieder concept blijft echter de wensen van de cliënt vertalen naar een uniek ontwerp dat zowel van ver als van dichtbij de best mogelijke vorm heeft. Dat is bij de renovatie ongetwijfeld gelukt. Deze woning van 265 vierkante meter voelde verouderd aan, en was dat ook. De cliënt wenste het huis om te vormen tot een familiehuis dat klaar is voor de toekomst en een tikkeltje glamour heeft. Haar liefde voor de jaren zeventig combineerde zich moeiteloos met de stijl en smaak van de studio zelf. A match made in heaven, dus. Om de lastige afscheidingen op de begane grond te verhelpen, besloot de studio de benedenverdieping te strippen en open te stellen voor de tuin. Hierdoor werden een open keuken en eetkamer mogelijk, die beide een aanzienlijke oppervlakte hebben. De keuken werd vervaardigd van warm elzenhout en centreert zich rondom een groot eiland met mooie rondingen. Vanuit het houten klapraam heb je zicht op een buitenbar waar je lange zomeravonden kan doorbrengen. Als je rondkijkt in de woonruimte, vallen geslaagde referenties naar de jaren zeventig je onmiskenbaar op. Hierbij springen meteen de houten panelen en de terrazzo-achtige vloeren in het oog, net als de verzonken zithoek. Om te vermijden dat het interieur te suf of te stereotiep zou worden, incorporeerde Maike Borst lichte kleuren en ronde vormen om het geheel fris en tijdloos te maken. Ook de oppervlakken in microcement dragen hier tot bij.

Het meubilair werd een eclectische mix van vintage en hedendaagse stukken die samen perfect op dezelfde toonhoogte zingen. De geselecteerde kunstwerken en decoratie kennen een gelijkaardige variatie; de grote witte spiegel trekt samen met de nabije fauteuil meteen de aandacht, bijvoorbeeld. Door de magnifieke samenvloeiing van meubilair en en interieur, krijgt de benedenverdieping een gezellige uitstraling die huiselijk voelt en toch je mond doet openvallen. De warmte die je beneden ervaart, loopt boven onverstoord verder. In deze kamers zorgen de rijke bekleding, shagtapijt en geborstelde koperen armaturen voor een luxueuze toets. In de badkamer word je opnieuw prettig herinnerd aan de jaren zeventig door middel van de op maat gemaakte houten kasten en de Ceppo di Gre tegels. Tenslotte vind je in de slaapkamers ultieme rust door de zachte tinten aan de muren en de ronde contouren van het bed. Met deze renovatie bewijst Studio&Space dat de buitenkant van een woning niet altijd representatief is voor de schatten die je aan de binnenkant tegenkomt. Dit huis uit de jaren zeventig kreeg een geheel nieuwe inrichting en is daarmee klaar om de komende decennia een bruisende familiewoning te zijn die de charme van toen tastbaarder maakt dan ooit. Interior design: Studio&Space (www.studioandspace.com / Instagram: @studioandspace) Photography: Thibault de Schepper (www.tibods.com / Instagram: @tibods) Client: Lotte Drijvers (www.bylotte.nl / Instagram: @bylotte)

Imagicasa gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te geven.

Laat je wekelijks inspireren door onze nieuwsbrief

Laat je wekelijks inspireren door onze nieuwsbrief